2014-ųjų DUŽENŲ topai. #3: Vytauto favoritai

inquisitor clinamen epistome

avangardinio black metal grupės Inquisitor frontmenas Vytautas pristato savo 2014-ųjų favoritus. su DUŽENOMIS Vytautas susijęs ir tiesiogiai, ir netiesiogiai – parengė filmo „Interstellar“ apžvalgą bei vasario mėnesį sudalyvavo pirmajame „DUŽENOS FEST“ kaip grupės Devlsy vokalistas. ką įdomaus klausė, skaitė ar žiūrėjo Vytautas pernai?

1) penki dažniausiai klausyti, labiausiai įsiminę albumai:

Carbon Based Lifeforms – Interloper
nors „užrodyti“ dar užužpernai, bet tik šiemet atrasti atmosferos genijai, turbūt metų highlight‘as. nemažiau klausyti ir kiti diskai; laukiu, kada bus diskografijos perleidimas.

Manes – Be All End All
šiųmetis norvegų eksperimentas, kuris labai maloniai nustebino; iš jų gavau tai, ko pasigedau naujausioje Ulverių kūryboje. ta proga sukosi ir ankstesnis diskas, Vilosophe.

Mare Cognitum – Phobos Monolith
vienas iš nedaugelio šiemet užrodytų/klausytų metalinių egzempliorių – labai gražiai plaukiantis atmosferinis kosmoso blekutis.

Igorrr – Hallelujah
tikrai ne dažniausiai klausytas, nes tai yra gryna beprotybė, bet vienas iš įsimintiniausių metų atradimų. beveik norisi sakyti, kad avangardas teka prancūzų gyslomis. nustebau suvokęs, kad prieš kelis metus klausiausi jo grindkorinių eksperimentų Whourkr pavidalu.

Inquisitor – Clinamen|Episteme
ekhem… vienas labiausiai klausytų metų albumų, dėl labai objektyvių priežasčių: patikrinta N suvedimo ir M masteringo versijų.

2) metų knyga/-os (nebūtinai 2014 m. leidimo)

iain banks

Ian Banks – Tiltas (The Bridge)
Ian M. Banks – Algebraist

du to paties autoriaus amplua. Dar kartą įsitikinau, kad tai žmogus, kurio vaizduotė neapribota niekuo, tiesiog sunkiai suvokiama fantazija. ir dar kartą įsitikinau, kad jo ne fantastinei literatūrai (šiuo atveju, “Tiltas”) ne per labiausiai sekasi su atomazgomis.

erica jong

Erica Jong – Skrydžio baimė (Fear of Flying)
turbūt netruktų nurašančių knygą į kategoriją „amerikos žydelkos first world problems“ arba į feministinį romaną, bet gan netikėtai sau pačiam turiu pripažinti, kad pataikyta į kelis nervus.

3) metų filmas/-ai (nebūtinai 2014 m. leidimo)

Fargo
http://www.imdb.com/title/tt0116282/
gerai, kad aš sąlygiškai mažai domiuosi kinu ir mane lengva nustebinti senienomis, o filmas buvo tikrai vau… ko, deja, negaliu pasakyti apie kitą šiemet pagaliau pamatytą Cohenų darbą, No Country for Old Men.

4) isimintiniausias koncertas/-ai ar reningys/-iai

„Remote Vilnius“ (festivalio “Sirenos” dalis)
http://www.sirenos.lt/programa/portfolio-uzsienio/remote-vilnius/

Vytautai, tikrai dėkui už tavo favoritus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *