2014-ųjų DUŽENŲ topai. #6: Laura Deadprincess favoritai

die antwoord 2

Laura Deadprincess vardu prisistanti fotografė net tik klauso daug muzikos ir trankosi po koncertus Lietuvoje bei už jos ribų, bet ir prisideda prie blogo DUŽENOS muzikinėmis rekomendacijomis. kas jai labiausiai įsiminė iš muzikos, kino, literatūros ir renginių per praeitus metus?

1) penki dažniausiai klausyti, labiausiai įsiminę albumai (nebūtinai 2014 m. leidimo).
mėgstu sąrašiukus ir pastaraisiais metais pamėgau išsirinkti metų albumą, kuris būtų išleistas šviežiai, bet šiais metais… tiesiog nebuvo tokio didelio WOW… taigi, tiesiog dažnausiai sukamas 5-etukas tiek naujų, tiek senesnių albumų:

Portal

Inter Arma

King Dude

Iron maiden

Fidlar

2) metų knyga/-os (nebūtinai 2014 m. leidimo)
baisu prisipažint, bet šiais metais vargu ar pabaigiau skaityt nors vieną knygą, tačiau varčiau nemažai komiksų ir visokių art’sy knygučių. viena knyga, kuri padarė man didelį įspūdį anksčiau yra Harry Mulisch „Zygfridas. Juodoji idilė“. nespoilinsiu, bet ant virselio Adolfas pozuoja su vaiku.

3) metų filmas/-ai (nebūtinai 2014 m. leidimo)
su filmais, kaip visada paprasčiau. laukiami, nežiūrėti, netikėtai atrasti, rekomenduoti… be muzikos gal lengviausia tema. taigi [pavadinimai su nuorodomis]:

Blood Diner
Kopenhagen
The Sacrament
Nightcrawler
Gone Girl

4) įsimintiniausias koncertas/-ai ar reningys/-iai
renginių buvo nemažai, bet kai kurie tiesiog sublizgėjo:

– “Doom Over Leipzig” – puiki vieta, kažkuo primena mūsų “Kablį”. nedidelis kiekis grupių per vakarą, pakankamai laiko smagiai įkaušt, publika žino, ko susirinko ir tokios grupes kaip Graves at Sea, Inter Arma, 40 Watt Sun bei Kongh susiklauso puikiai.

– “Temples fest” – my oh my!!! čia tai bent vakarėlis!!! labai bijojau, kad bus tas pats nedraugiškas tūsas, kaip Londone, bet Bristolis pasitiko tiesiog puikiai!!! visiškai neįkyrūs apsauginiai. nepalyginsi su vietiniais fotografais, kurie nelabai supranta kam skirtos 3 pirmos dainos, bet visa tai nublanksta prieš lauktas grupes: Beastmilk, Tombs, SSS… būta ir nusivylimų, ypač dideliais vardais kaip Electric Wizard, Doom, Clutch, bet pati atmosfera ir kokybė, bei grupiu mixas buvo puikūs!!!

– tūsas “Kultūroj” kartu su Obšrr, Oorchach, Tiese ir Arma – kaip smagu draugu bury įkaušt ir pasitūsint jų naujausiai sudeliotu ritmu. Kaune susirinko puse Vilniaus.. vėl.

-”Ont Grindų”. kaip namie su didele bepročių šeima. kas buvo – tas žino, ko tikėtis.

die antwoord

– ir pabaigai biškį reivo su Die Antwoord Varšuvoje. po nepatogios kelionės į Lenkijos sostinę, norėjosi išvengti tu konco fill’ingu ir tiesiog pasidžaugti, kol yra jėgu… bet, kai pradėjo kalt, tai su visam!!! jei dar sykį pasitaikytų galimybė juos pamatyt, tai trypčiau ir pločiau katučių. beje, įvykdžiau man duotą užduotį – nufotkint Yolandi Visser uzpakali, tik, gaila, ne nuogą.

dėkui, Laura, už rekomendacijas ir koncertų apžvalgas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *