muzikos rekomendacijos: viską savo bosui

bell-witch

doom ir panašios stilistikos labirintuose puikiai susigaudantis Vaplis pristato mums 5 atlikėjus, kurių muzikoje svarbią vietą užima bosinė gitara.

apie bosinius gitaristus sklando ne vienas mitas. tai jie nemoka groti, tai jiems mergų nelieka. solidarizuodamasis su šia socialiai jautria visuomenės grupe, pateikiu top 5 savo grupių, kur bosinė gitara ne tik kad nėra vien ritmikos įrankis, bet neretai tampa kertiniu skambesio akcentu.

1. Albert Witchfinder vardas bet kuriam bent kažkiek doom metal scena besidominčiam turi būti atmintyje įrėžtas aukso raidėmis. ir tikrai neverta verkti ant Reverend Bizzare kapo, kuomet šio genialaus nutikimo mastermaindas meistriškai glostydamas bosinę toliau džiugina ausis.

2. kai Dylan Desmond atėjo į Tamstos filialą Sietle, ir paprašė parodyti šešiastygį bosą, pardavėjai facepalmino ir tyliai tarpusavyje niurnėjo apie dar vieną užgimsiančią nuobodaus progresyvo grupę. o dabar klausydami Bell Witch jie apmaudžiai plekšnoja sau per kaktas ir negali atsitokėti, kokie narrowminded šmikiai jie tada buvo.

3. Haunting, eerie, ethereal – šiais sunkiai tiesioginius lietuviškus vertinius atitinkančiais epitetais galima apibūdinti tai ką groja Worm Ouroboros. nuosekliai plaukiančios šiltos iki kaulų čiulpų prasismelkiančios bosinės gitaros vibracijos negali nežavėti.

4. nors labai netolimi kaimynai Talbot mūsuose šiek tiek žinomi ir grojo skylėse bei festivaliuose ne sykį ir ne du, norėčiau priminti nuo kokio kieto grūzo jie pradėjo.

5. turbūt vokiškas vieno žmogaus projektas O.86 tikrai nėra pirmo žinomumo doom metal žanre, tačiau akivaizdu kad vaikinas bosinę gitarą valdo kur kas geriau nei galvoja pavadinimus grupėms.

Vaplis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *